تب کریمه کنگو (CCHF)

ساخت وبلاگ
تب کریمه کنگو (CCHF) بیماری خونریزی دهنده تب دار و حادی است که بیشتر در ایام گرم سال و فصل تابستان شایع شده، مرگ و میر بالایی دارد و در صورت تاخیر در تشخیص و درمان می تواند فرد بیمار را به کام مرگ بکشاند.  

به گزارش ایرنا براساس راهنمای کشوری مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو علایمی مانند تب ناگهانی، سردرد شدید، درد شدید در ناحیه پشت و کمر، بی حالی، تهوع و استفراغ، اسهال و درد شکم، تظاهرات خونریزی دهنده شامل خونریزی زیرپوستی، خونریزی از بینی و مخاط دهان، استفراغ خونی، مدفوع خونی و ادرار خونی شواهد ابتلا به این بیماری است.
تب کنگو می تواند از طریق گزش کنه آلوده، له کردن آن بر روی پوست و یا تماس مستقیم با خون، ترشحات، لاشه گوشت دام آلوده و حتی خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ فرد مبتلا به بیماری انتقال یابد.
با وجودی که ویروس عامل بیماری در خون حیوانات نشخوارکننده اهلی مانند گاو، گوسفند، بز و شتر به مدت یک هفته پس از آلودگی باقی مانده و هیچ گونه علایم مشخصی از بیماری در دام وجود ندارد ولی خطر انتقال آن به انسان در هنگام ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد. 
همچنین بر اساس این راهنمای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کنه در انتقال بیماری نقش مهمی دارد و شیوع بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنه) است و قصابان، کشاورزان، کارکنان کشتارگاه ها، دامپزشکان، پزشکان و کارکنان آزمایشگاه ها از جمله افراد در معرض خطر این بیماری محسوب می شوند. 
*** توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به تب کنگو
• گوشت مصرفی خود را تنها از مراکز و قصابی های معتبر و زیر نظر اداره دامپزشکی تهیه کرده و از خرید لاشه های بدون مهر اداره دامپزشکی (کشتار غیر مجاز) خودداری کنید.
• هنگام هر نوع تماس با دام یا لاشه آن در قصابی، کمک به زایمان دام، خرد کردن گوشت تازه، تیمار کردن، پشم چینی ، تمیز کردن آغل یا طویله حتما از وسایل حفاظتی شامل کلاه، ماسک، عینک، دستکش، روپوش، پیش بند پلاستیکی و چکمه استفاده کنید.
• قبل از خرد کردن، دستکاری و مصرف گوشت تازه دام ذبح شده باید حداقل به مدت 24 ساعت و احشای آن مانند جگر، دل و قلوه به مدت 48 ساعت در یخچال و در دمای 4 تا 8 درجه نگهداری شود. 
• از مصرف جگر و گوشت دام به صورت خام یا نیم پز خودداری کنید
• در مناطقی که احتمال گزش کنه وجود دارد (مانند محل نگهداری دام) از لباس هایی به رنگ روشن و مواد دور کننده حشرات استفاده کنید و هر 2 تا 4 ساعت بدن و لباس خود را از لحاظ وجود کنه بررسی کنید. 
• هرگز کنه را با دست جدا یا له نکنید و برای این کار روغن وازلین را به سطح پشتی کنه بمالید تا تنفس این حشره قطع شده و توانایی اتصال به پوست را نداشته باشد.
• در صورت مشاهده فردی با علایم تب ناگهانی، سردرد شدید، خونریزی و سابقه تماس با دام به سرعت وی را به نزدیکترین بیمارستان عفونی و یا به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی انتقال دهید.
منبع: راهنمای کشوری مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو

تازه های دامپزشکی و اخبار علمی...
ما را در سایت تازه های دامپزشکی و اخبار علمی دنبال می کنید

برچسب : تب خونریزی دهنده کریمه کنگو cchf,cchf تب کریمه کنگو, نویسنده : dr-movahedia بازدید : 377 تاريخ : چهارشنبه 17 شهريور 1395 ساعت: 0:23